Thursday 29 March 2018

Se stáží do světa a dál

Školu jde s prací spojit různě: spousta studentů má nějakou tu brigádu, ti z odborné školy chodí na praxe. Brigáda ale mívá zcela jiné parametry než vysněné povolání - pokud tedy nesníte o doživotním prodeji zmrzliny - a praxe bývá dle názoru zaujatých studentů i zaměstnavatelů příliš krátká. Zajímavou kombinací obou je stáž, možnost zpravidla pro studenty vydělat peníze specializovanou prací pod dohledem zkušeného mentora. A co víc, velmi často míří daleko za hranice republiky.

Na stáž v ČR s Cestou pro mladé

Cesta pro mladé je projektem Fondu dalšího vzdělávání. V rámci Workshopu o stážích pro SŠ nám jej přišla představit regionální manažerka pro Jihočeský kraj a Vysočinu, Ing. Michaela Švecová.

Tento projekt sice působí jenom v rámci ČR, ale mimo stáže samotné nabízí i kurs měkkých dovedností a rozsáhlé poradenství. K vyhledávání stáží je třeba se registrovat na webu projektu, které je zdarma. Zúčastnit se mohou i studenti současného 3. ročníku SŠ - od dubna inzerují firmy stáže začínající 1. července.

Globální cíle v rámci startupů a dobrovolnictví: AIESEC

AIESEC je největší mezinárodní studentská organizace. Na našem workshopu jej představila českobudějovická referntka profesních a dobrovolnických stáží v zahraničí, Karolína Zemanová.

Profesní stáže v jejich nabídce sice vyžadují titul aspoň bakaláře, ale široká škála možností tu je i pro středoškoláky. Jste-li příznivci udržitelnosti globálního rozvoje, můžete vycestovat jako doborovlník do míst, kde možná právě vy pomůžete aspoň trošku zlepšit svět. Chcete být součástí příběhu firmy, ze které může vyrůst další Apple? Vyberte si, kterému start-upu pomůžete na jeho cestě za světlem!

No comments:

Post a Comment